طراحی روف گاردن
Rate this page

روف گاردن تبدیل پشت بام به یک فضای سبز حتی با افزودن اثاثیه است. روف گاردن بر روی بام مسطح قرار می‌گیرد و ترکیبات زیبایی از جمله درختچه و گل‌ها را در خود جای می‌دهد. طراحی روف گاردن می‌تواند بر اساس متراژ و تحمل وزن سقف خانه انجام شود. در ادامه این مقاله با بررسی طراحی روف گاردن، اصول، نکات و مصالح مورد نیاز برای ساخت روف گاردن، ما را همراهی کنید.

طراحی روف گاردن به چه صورت است؟

در گذشته، از فضای پشت بام برای قرار دادن تاسیسات و سایر لوازم استفاده می‌کردند. اما در عصر حاضر، با توجه به نیازهای ساختمان می‌توان از فضای پشت بام بهره‌برداری بهتری داشت. برای طراحی و اجرای روف گاردن می‌توان پس از ساخت ساختمان و یا پیش از ساخت، آن را بررسی کرد. در مراحل اول طراحی آپارتمان، طراحی روف گاردن با دست بازتری قابل انجام است، زیرا باعث می‌شود تنظیمات و قرارگیری تاسیسات را به طور مناسب‌تری انجام دهید.

اصول طراحی روف گاردن چیست؟

پیش از طراحی روف گاردن پشت بام، به اصول طراحی روف گاردن توجه کنید. این اصول باید در طراحی روف گاردن در نظر گرفته و اجرا شوند تا یک پروژه فوق‌العاده را ایجاد کنید. با پشتیبانی و همکاری با استدیو نارک می‌توانید یک طراحی اصولی، کاربردی و مهندسی شده را برای روف گاردن خود پیاده‌سازی کنید.

انتخاب مکان مناسب برای طراحی روف گاردن

انتخاب یک مکان مناسب برای ساخت، ایجاد و طراحی روف گاردن یکی از اصول اولیه است که مانند طراحی فضای سبز اهمیت بسیاری دارد. توجه کنید که ساختمان مد نظر شما برای اجرا روف گاردن باید تحمل وزن آب، خاک و گیاه را داشته باشد. انتخاب مکان مناسب، برای گیاهان نیز اهمیت دارد. باید مکانی را انتخاب کنید که نور خورشید در دسترس آن باشد.

ساختار پشتیبانی ساختمان

برای اینکه بتوانید روف گاردن خود را به خوبی اجرا کنید، به ساختار پشتیبانی ساختمان نیاز دارید. تمامی لوازمی که در این فضا قرار دهید، دارای وزن هستند و سازه باید بتواند آن را تحمل کند. بنابراین، طراحی ساختمان اهمیت بسیاری دارد.

انتخاب گیاهان برای روف گاردن

یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در طراحی روف گاردن، گیاهان هستند. هنگام تهیه گیاهان، باید نمونه‌هایی را انتخاب کنید که شرایط سخت مانند باد، دمای بالا، دمای پایین و کمبود آب را تحمل کند. انتخاب گیاهان باید با توجه به نیاز آب، فصل گل‌دهی و جذابیت بصری برای روف گاردن انجام شود.

توجه به عناصر در طراحی روف گاردن

علاوه بر گیاهان، عناصر دیگری نیز در طراحی روف گاردن قرار خواهند گرفت. این عناصر شامل مسیرهای عبور، سایبان، فضاهای نشستن، فضای استراحت و سیستم آبیاری هستند. توزیع و طراحی مکان مناسب این عناصر باید اصولی و در تعادل انجام شود.

مدیریت سیستم آبیاری در روف گاردن

مدیریت آب یکی از اصول مهم و حیاتی‌ در طراحی روف گاردن است. استفاده از سیستم‌های ذخیره آبی، آبیاری خودکار و استفاده اقتصادی می‌تواند باعث صرفه‌جویی در آب و پایداری فضا شود.

طراحی روفگاردن

نکات مهم برای طراحی روف گاردن

در طراحی روف گاردن چند نکته حائز اهمیت است که طراح باید به آن‌ها توجه کند. این نکات برای داشتن یک روف گاردن با کیفیت و ایمن به شما کمک خواهند کرد. ممکن است بگویید طراحی روف گاردن یک کار پیش پا افتاده و ساده است، اما امروزه حتی طراحی کلوزت روم نیز به توجه به اصول انجام می‌شود.

عملکرد روف گاردن

نخستین نکته در طراحی روف گاردن، توجه به کاربری آن است. این فضا قابلیت تبدیل شدن به یک استراحتگاه و یا پرورش گل و گیاه را دارد. اگر می‌خواهید گیاهان تازه داشته باشید، می‌توانید در روف گاردن خود گیاهان و سبزیجات را پرورش دهید.

محدودیت وزنی پشت بام

یکی از نکاتی که هنگام طراحی روف گاردن باید به خاطر داشته باشید، محدودیت وزن است. سقف خانه‌ها معمولا دارای محدودیت وزنی هستند، زیرا طراحی سقف برای تحمل بار سنگین، نیست. بنابراین، طراحی روف گاردن باید با لوازم سبک انجام شود. سعی کنید گیاهان، سنگ‌فرش و سایز لوازم روف گاردن را با حداقل وزن ممکن تهیه کنید. گیاهان بزرگ دارای گلدان‌های بزرگی هستند که برای روف گاردن توصیه نمی‌شود. از گیاهان و گلدان‌های کوچک استفاده کنید که بتوان آن‌ها را به راحتی جابه‌جا کرد.

توجه به آب و هوا

در طراحی روف گاردن آب و هوا اهمیت بسیاری دارد. اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که زمستان‌های سختی دارد، فضای روف گاردن باید در برابر باد و سرما مقاوم باشد. اما اگر در منطقه گرم و آفتابی زندگی می‌کنید، روف گاردن شما باید در برابر حرارت بالا و نور مستقیم خورشید، مقاومت داشته باشد. در نتیجه، گیاهانی که در این فضا کاشته می‌شود نیز باید با شرایط آب و هوایی سازگار باشند‌.

نقش نور خورشید

یکی از فاکتورهای مهم در طراحی روف گاردن، توجه به میزان نور خورشید است. بررسی کنید که پشت بام شما روزانه چقدر در معرض نور خورشید است. اگر نور به صورت دائمی در روز می‌تابد، باید گیاهانی مانند کاکتوس که آب کم‌تری مصرف می‌کنند را تهیه کنید.

اگر پشت بام تنها چند ساعت در معرض نور قرار می‌گیرد، می‌توانید از گیاهانی مانند سرخس استفاده کنید.

مراحل طراحی روف گاردن

مراحل طراحی روف گاردن

در این بخش از مقاله مراحل طراحی روف گاردن را قرار داده‌ایم. این مراحل می‌تواند در به دست آوردن یک فضای خوب و مطلوب به شما کمک کند‌.

1. برنامه‌ریزی

پیش از خرید لوازم روف گاردن، ابتدا مشخص کنید که چقدر فضا دارید و چه گلدان‌هایی با فضای شما هم‌خوانی دارد. گلدان‌های یکپارچه بلند و یا گلدان‌های تک می‌توانند گزینه‌های مناسبی برایتان باشند. تعداد آن‌ها را مشخص کرده و طراحی کلی را ایجاد کنید.

2. مشورت با مهندس ساختمان

قبل از طراحی روف گاردن، باید با مهندس ساختمان مشورت کنید. زیرا باید مطمئن شوید که سقف ساختمان تحمل وزن روف گاردن را دارد یا خیر. اگر ایده شما پذیرفته شد، می‌توانید کار را شروع کنید.

3. بررسی دسترسی ساختمان

یکی از مهمترین مراحل طراحی روف گاردن، بررسی دسترسی حمل و نقل مواد است. شما نیاز دارید که ابزار، مواد، گیاهان و خاک را به پشته بام منتقل کنید. بنابراین، هنگام طراحی باید به این مرحله نیز توجه کنید تا دسترسی آسانی ایجاد شود.

4. تهیه مواد مقاوم

پس از بررسی قابلیت اجرا و دسترسی به پشت بام، برای تهیه ظروف، گلدان‌های و لوازم روف گاردن باید مواد محکمی را خریداری کنید. این باعث می‌شود که هنگام باد و باران گلدان‌ها سر جای خود محکم بمانند و نشکنند.

5. توجه به منبع آب

یکی از مهم‌ترین مراحل طراحی روف گاردن، وجود آب است. گیاهان نیازمند آب هستند و گاهی ممکن است هر روز به پشت بام بروید تا آن‌ها را آبیاری کنید. یک منبع آب پیدا کنید و در صورت تمایل می‌توانید سیستم آبیاری خودکار را برای کاهش مصرف راه‌اندازی کنید.

6. طراحی فضای ذخیره‌سازی

برای نگهداری از ابزارهای باغبانی، کود و خاک نیازمند یک فضای ذخیره‌سازی هستید. در طراحی روف گاردن خود سعی کنید یک فضای هر چند کوچک را برای این لوازم در نظر بگیرید.

طراحی بام سبز

نقشه برداری در طراحی روف گاردن

نقشه برداری روف گاردن در اجرای آن تاثیرات بسیاری دارد‌. با یک نقشه اصولی، می‌توانید نقاط مورد نظر را مشخص کرده و طراحی صحیحی را برای پشت بام خود ایجاد کنید. مراحل طراحی روف گاردن به شرح زیر است:

6. اندازه‌گیری متراژ سقف

برای شروع نقشه‌برداری، ابتدا باید متراژ سقف را به طور دقیقی اندازه بگیرید. طول، عرض و انواع زوایا را یادداشت کنید. به مکان قرارگیری خروجی‌ها و دریچه‌ها توجه کنید تا آسیبی به سایر تجهیزات آپارتمان نزنید.

7. طراحی نقشه اولیه

براساس مقیاسی که به دست آوردید، نقشه مورد نظر خود را روی کاغذ پیاده کنید. سپس، با کمک یک طراح می‌توانید نقشه را دیجیتالی کرده و متراژ دقیق را درج کنید.

8. توجه به وزن

میزان وزنی که سقف تحمل می‌کند را بررسی کنید. در طراحی نقشه، وزنی که سقف برای تحمل مصالح، لوازم و مبلمان تحمل می‌کند، اهمیت دارد.

9. طراحی چیدمان و نقشه کلی

در آخر، عوامل مختلف مانند راه‌های عبور و مرور، محل‌های قرارگیری مبلمان و بسترهای کاشت را در طراحی روف گاردن و نقشه آن نظر بگیرید و طرح آخر را ترسیم کنید.

مصالح مورد استفاده در روف گاردن

مصالح مورد استفاده در روف گاردن

برای طراحی روف گاردن پشت بام، مصالحی نیاز دارید که بهتر است از کیفیت بالایی برخوردار باشند. مصالح اصلی و مورد نیاز برای ساخت روف گاردن را در این‌جا قرار داده‌ایم.

  • لوله‌های پی وی سی PVC
  • کفپوش ضد آب
  • لایه زهکشی
  • فیلتر جداساز لایه زهکشی از محیط خاک
  • محیط رشد گیاهان
  • سیستم آبیاری
  • سنگ‌ریزه،‌ سنگ‌فرش و یا چوب برای مسیرهای ورودی
  • خاک و مصالح دیگر

متراژ فضا روف گاردن

متراژ فضا و پشت بام برای طراحی روف گاردن به کاربری و استفاده آن بستگی دارد. می‌توانید بر اساس متراژ سقف ساختمان خود، روف گاردن کوچک، متوسط و یا بزرگ طراحی کنید. طراحی روف گاردن در فضاهای کوچک نیز امکان‌پذیر است و می‌توانید فضای کوچک و ایده‌آلی را اجرا کنید.

می‌توانید با حداقل متراژ 5 تا 10 متر نیز یک روف گاردن کوچک داشته باشید. بهترین متراژ برای طراحی روف گاردن 28 تا 46 متر مربع است. در این متراژ می‌توانید ویژگی‌های بسیاری را به روف گاردن خود اختصاصی دهید و فضای کافی برای گیاهان، نشیمن و عبور و مرور خواهید داشت.

طراحی روف گاردن با چمن مصنوعی

نصب چمن و فضای سبز روف گاردن

نصب چمن در طراحی روف گاردن و اجرای آن یک راه فوق‌العاده برای افزایش جذابیت بصری و کیفیت فضا است. انتخاب چمن مصنوعی و یا چمن طبیعی برای فضای سبز روف گاردن، چالش‌های متعددی دارد. شما باید با توجه به شرایط ساختمان و فضای خود، بهترین گزینه را انتخاب کنید. اما به طور کلی، چمن مصنوعی مشکلات کمتری نسبت به چمن و فضای سبز طبیعی دارد.

چالش‌های کاشت چمن طبیعی در روف گاردن

  1. میزان ظرفیت وزن و بار ساختمان برای تحمل چمن، آب و خاک
  2. آبیاری و زهکشی چمن طبیعی برای حفظ رطوبت، جلوگیری از نشت آب، قرار دادن سیستم‌های آبیاری بهینه
  3. توجه به کیفیت و عمق خاک برای رشد چمن طبیعی و رشد ریشه و زهکشی خاک برای وزن و کیفیت ایده‌آل
  4. نگه‌داری منظم برای داشتن چمن سالم و چالش‌های افزایش طول عمر و شادابی چمن طبیعی مانند چمن‌زنی، نگه‌داری، کوددهی و کاشت بذر

فواید چمن طبیعی در روف گاردن

  1. کاهش گرمایش هوا و کمک به خنک شدن دمای کلی ساختمان و محیط اطراف
  2. بهبود کیفیت هوا برای ساکنان و کمک به کاهش گازهای گلخانه‌ای
  3. ایجاد عایق اضافی بر ساختمان و مانعی برای انتقال حرارت و کمک به خنک نگه داشتن فضای داخلی ساختمان
  4. ایجاد زیستگاهی طبیعی برای حشرات و پرندگان

چالش‌های نصب چمن مصنوعی در روف گاردن

  1. احتمال کنده شدن چمن مصنوعی به علت ضعیف بودن چسب آن
  2. توجه به زهکشی ساختمان، زیرا آب در زیر چمن مصنوعی جمع می‌شود.
  3. چمن مصنوعی عایق نیست و محافظتی برای سقف ایجاد نمی‌کند.
  4. چمن مصنوعی از جنس پلاستیک بوده و ممکن است در زیر نور خورشید ذوب شود.
  5. چمن‌های مصنویی بلند، جلوی باز و بسته شدن درب را می‌گیرد.

فواید چمن مصنوعی در روف گاردن

  1. طراحی روف گاردن با چمن مصنوعی و اجرای آن مانند بالشتک عمل کرده و برای کودکان و حیوانات خانگی ایمن است.
  2. نگه‌داری و تمیزی چمن مصنوعی نسبت به چمن طبیعی کم‌تر و راحت‌تر است.
  3. احتمال پژمردگی و قهوه‌ای شدن ندارد.
  4. فضای یک‌دستی را ایجاد می‌کند.
  5. نیاز به آبیاری و کوددهی ندارد.
  6. از خراب شدن سقف جلوگیری می‌کند.

سیستم آبیاری روف گاردن

سیستم آبیاری یکی از مهم‌ترین نکات در طراحی روف گاردن و اجرای آن است. این سیستم باید به خوبی برنامه‌ریزی و اجرا شود، زیرا نقش اساسی در کاربرد روف گاردن ایفا می‌کند. انتخاب نوع سیستم آبیاری به کاربرد و عوامل دیگر مانند شرایط آب و هوا، متراژ و نوع گیاهان بستگی دارد.

آبیاری قطره‌ای

یکی از بهترین سیستم‌های آبیاری در طراحی روف گاردن، آبیاری قطره‌ای است. با استفاده از لوله‌ها می‌توان مقادیر کمی از آب را به گیاهان رساند. بنابراین، از اسراف آب جلوگیری می‌شود و یک آبیاری هدفمند صورت می‌گیرد‌.

آبیاری قطره‌ای زیر سطحی

در سیستم آبیاری زیر سطحی، لوله‌هایی در زیر خاک قرار داده می‌شوند که این لوله‌ها دارای سوراخ هستند. آب از طریق این لوله‌ها به ریشه گیاهان نفوذ می‌کند. نصب این سیستم آبیاری در روف گاردن به طراحی و برنامه‌ریزی دقیقی نیاز دارد تا آسیبی به سقف وارد نشود.

آبیاری اتوماتیک

آبیاری میکرو اسپری یا هوشمند یک گزینه جدید است. در این روش از آب‌پاش‌های کوچکی برای آبیاری گیاهان استفاده می‌شود. با توجه به شرایط پشت بام و گیاهان، انتخاب این سیستم آبیاری باید بررسی شود.

نورپردازی در روف گاردن

سیستم نورپردازی روف گاردن

فضای شب در روف گاردن با یک نورپردازی اصولی و جذاب، منحصربه‌فرد و خارق‌العاده خواهد شد. نورپردازی یکی از مهم‌ترین بخش‌های طراحی روف گاردن است و حتما باید به آن توجه شود. سیستم نورپردازی به عوامل متعددی مانند متراژ فضا، کاربری و موقعیت آن بستگی دارد.

نورپردازی در طراحی روف گاردن باید با فضا متناسب باشد. روف گاردن‌هایی که فضاهای کمی دارند، نور کم و ملایم کافی است. بلعکس، نورپردازی در روف گاردن‌های بزرگ باید طوری انجام شود که کل فضا روشنایی خوبی داشته باشد. هنگام نورپردازی باید به نور آلاچیق و محوطه نشیمن توجه کنید که نور مستقیماً به چشم افراد برخورد نکند. روشن کردن پله‌ها نیز اهمیت دارد و می‌توانید از نورپردازی‌های مختلفی برای آن استفاده کنید.

انواع سیستم نورپردازی روف گاردن:

  1. چراغ‌های LED زمینی و دیواری در انواع مختلفی قابل اجرا هستند.
  2. طراحی روف گاردن با چراغ‌های سنسوردار دیواری و زمینی که به حرکت حساس هستند و به صورت خودکار خاموش و روشن می‌شوند.
  3. انواع مختلف چراغ‌ها و لامپ‌ها برای روشنایی مسیر، مبلمان و سایر عناصر کاربردی هستند.
  4. ریسمان‌ها و رشته‌های نوری برای ایجاد جلوه‌های جذاب و شیک در طراحی روف گاردن مدرن استفاده می‌شوند.
  5. طراحی روف گاردن با چراغ‌های مدفون که در زمین قرار می‌گیرند و برای روشنایی و افرایش جذابیت آبنماها، گیاهان و عناصر دیگر کاربردی و چشم‌نواز هستند.
  6. چراغ‌های پایه کوتاه و پایه بلند در طراحی روف گاردن برای نورپردازی فضای وسیعی از روف گاردن کاربردی هستند.

نصب تجهیزات جانبی روف گاردن

در طراحی و اجرای روف گاردن، می‌توانید تجهیزات جانبی و کاربردی بسیاری را نصب کنید. این لوازم می‌تواند کارایی، زیبایی و دلپذیری فضای شما را افزایش دهند و یک مکان دنج با امکانات فوق‌العاده را ایجاد کنند. نورپردازی جذاب و شیک، قرار دادن آلاچیق، تهیه مبلمان و میز و صندلی‌های مدرن و یا سنتی، قرار دادن آب‌نما، فواره، استفاده از گلدان‌های ظریف و چشم‌گیر، طراحی یک آشپزخانه کاربردی، تاب، صندلی راحتی، نیمکت و … از تجهیزات جانبی و فوق‌العاده در روف گاردن هستند.

انتخاب هر یک از این موارد، به متراژ، میزان هزینه و بودجه مورد نظر و سلیقه کارفرما بستگی دارد. ممکن است بخواهید از روف گاردن خود تنها برای پرورش گیاهان استفاده کنید، و یا یک فضای استراحت و تفریح برای خود و کودکانتان طراحی کنید.

اجرای روف گاردن

برق کشی و کابل کشی روف گاردن

روف گاردن نیازمند برق کشی و کابل کشی است‌. برای اینکه بتوان از این فضا استفاده کرد، باید سیستم‌های الکتریکی را به طور ایمن در آن نصب کرد. بنابراین، برق کشی و کابل کشی باید به طور دقیق و حرفه‌ای در روف گاردن اجرا شود.

اهمیت برق کشی روف گاردن

روف گاردن باید سیم کشی برق داشته باشد تا قابل استفاده شود.

  • روشنایی

برای روشن کردن چراغ‌ها، لامپ‌ها و نورپردازی روف گاردن، وجود منبع برق ضروری است.

  • آب

فواره‌ها، آبنماها، پمپ‌های آب و سیستم‌های آبیاری همگی به سیم‌ کشی الکتریکی نیاز دارند.

  • گرمایش

در برخی از روف گاردن‌ها برای گرم کردن هوا و جلوگیری از یخ زدن گیاهان، به سیم کشی و کنترل نیاز دارد.

آهن کشی روف گاردن

آهن کشی در ساخت و افزایش استحکام روف گاردن اهمیت بسیاری دارد. در طراحی روف گاردن اسکلت فلزی نقش مهمی دارد که در اینجا آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

  • آهن کشی برای تحمل وزن خاک، گیاهان، مبلمان و تجهیزات جانبی مهم است.
  • با آهن کشی اصولی یک فرم و ساختار نهایی در روف گاردن ایجاد می‌شود که کارفرما با توجه به سلیقه خود آن را طراحی می‌کنند.
  • با استفاده از آهن کشی می‌توان حصار و دیوار در اطراف محوطه روف گاردن قرار داد تا امنیت و حریم خصوصی آن را افزایش دهد و از ورود بیگانگان جلوگیری شود.
  • تجهیزات و لوازم جانبی با استفاده از آهن کشی نصب می‌شوند و در برابر باد و طوفان مقاوم هستند.

نحوه اجرای روف گاردن

راه‌اندازی و اجرا روف گاردن نیازمند سرمایه، زمان، توانمندی، صبر و یک طراحی اصولی و حرفه‌ای است. با رعایت این عوامل، یک پروژه فوق‌العاده را به پایان می‌رسانید که کاربردی، چشم‌نواز و دلپذیر است. در اینجا نحوه اجرای روف گاردن را با مراحل اولیه قرار داده‌ایم.

بررسی ساختمان

پیش از ساخت، تهیه مصالح و طراحی روف گاردن، مطمئن شوید که ساختمان شما قابلیت اجرای روف گاردن را دارد. بهتر است با یک مشاور و کارشناسان تماس بگیرید تا اطلاعات کافی را کسب کنید. قوانین محلی را بررسی کنید و محدودیت‌های ارتفاع را مشخص کنید.

انتخاب گیاه

گیاهان مناسب برای پشت بام خود را با تحقیق و بررسی انتخاب کنید. شرایط محیطی و آب و هوا را در نظر داشته باشید. میزان آفتاب و نوری که به روف گاردن می‌رسد را بررسی کنید و به میزان باد توجه کنید. سپس، با توجه به شرایط روف گاردن، گیاهانی را انتخاب کنید که با شرایط سازگار هستند و می‌توانید برای سال‌ها آن‌ها را داشته باشید.

خرید گلدان

سطل‌های ساده، گلدان‌های مدرن، گلدان‌های بلند، گلدان‌های بزرگ و … بر اساس سلیقه، بودجه و شرایط سازه خریداری می‌شوند. مطمئن شوید که قابلیت زهکشی دارد و پوسیده نشود. محدودیت وزن ساختمان را نیز در نظر بگیرید و از گلدان‌های فوق سنگین استفاده نکنید.

ایجاد بادگیر

اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که میزان باد زیاد است، برای طراحی روف گاردن نیازمند بادگیر خواهید بود. می‌توانید یک دیوار محیطی برای جلوگیری از طوفان و بادهای سنگین طراحی کنید. باید طوری از ورود باد جلوگیری کنید که آسیبی به گیاهان نزند.

آماده‌سازی خاک

گیاهانی که در پشت بام کاشته می‌شوند، به خاک زمین دسترسی ندارند تا مواد مغذی زمین را دریافت کنند. بنابراین، باید خاکی غنی از مواد آلی تهیه کنید که گیاهان بتوانند به خوبی در آن رشد کنند. خاک گلدان‌ها و کمپوست گزینه‌های مناسبی هستند.

کاشت گیاه

پس از تهیه گلدان و خاک، می‌توانید گیاهان خود را بکارید. سعی کنید به طور کامل آن‌ها را آبیاری کنید تا خاک ته‌نشین شده و گیاه در جای خود سفت شود.

توجه به سیستم آبیاری

اگر طراحی روف گاردن شما فضای بزرگی را شامل می‌شود، برای آبیاری گیاهان به سیستم آبیاری نیاز خواهید داشت. ممکن است نتوانید هر روز مقداری آب با خود به پشت بام ببرید و این یک کار طاقت‌فرسا خواهد شد‌. با طراحی و نصب یک سیستم آبیاری ایده‌آل، می‌توانید گیاهان خود را به بهترین شکل آبیاری کنید.

طراحی روف گاردن توسط استودیو نارک

مزایای طراحی روف گاردن

طراحی روف گاردن و فضای سبز، مزایای بسیاری برای شما، کودکان و حیوانات دارد. طراحی روف گاردن مزایای زیادی در زمین‌های مختلف دارد که ما در اینجا تنها به چند نمونه اشاره خواهیم کرد.

انتخاب عالی حتی برای فضای محدود

طراحی روف گاردن در هر متراژی قابل اجرا است. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های آن این است که می‌توان فضای اختصاصی برای گیاهان را در پشت بام ایجاد کرد و افرادی که زندگی آپارتمان نشینی دارند، فضای فوق‌العاده‌ای را در خانه خود خواهند داشت.

دریافت نور خورشید

روف گاردن نور بسیاری را از خورشید دریافت می‌کند. این نور ممکن است از نور یک باغ روی زمین نیز بیشتر باشد. در روف گاردن می‌توان طیف وسیعی از گیاهان و گل‌های آفتاب دوست را پرورش داد.

جذابیت خارق‌العاده

طراحی روف گاردن اصولی باعث ایجاد یک فضای بصری جذاب خواهد شد. می‌توان یک فضای دلپذیر به همراه نورپردازی اصولی، مبلمان راحتی، گیاهان زیبا، آلاچیق و سایر المنت‌های زیبایی را در پشت بام خانه ایجاد کرد.

کاهش گرمایش شهری

روف گاردن‌ها با جذب نور، گرمای شهری را کاهش می‌دهند. هم‌چنین به عنوان یک عایق عمل می‌کنند و دمای محیط ساختمان‌ها را کاهش می‌دهند.

پرورش گیاهان

می‌توان با کاشت گیاهان و سبزیجات در روف گاردن، محصولات ارگانیک و تازه‌ای را برداشت کرد.

کاهش استرس

گذراندن زمان در طبیعت و گیاهان، باعث کاهش استرس خواهد شد. طراحی روف گاردن در زندگی شهرنشینی باعث کمک به کاهش استرس و تنش افراد خواهد شد.

معایب طراحی روف گاردن

همان‌طور که طراحی روف گاردن مزایای مهم و کاربردی دارد، معایبی را نیز به همراه دارد.

مشکلات آبی

یکی از مهم‌ترین مشکلات در طراحی روف گاردن، تامین آب است. گیاهان در روف گاردن نیازمند آب هستند و تهیه سیستم آبیاری و راه‌اندازی آن به مهندسی نیاز دارد و دشوار است.

شرایط آب و هوا

روف گاردن بیشتر از باغ‌های زمینی درگیر باد و دمای بالا است. بنابراین، انتخاب گیاهان مناسب و مقاوم یکی از چالش‌های باغبان خواهد بود.

محدودیت وزنی

در طراحی روف گاردن، پشت بام ساختمان‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که وزن خاصی را تحمل می‌کنند. افزودن خاک و لوازم دیگر می‌تواند وزن زیادی داشته باشد و باعث هزینه‌های گزاف شود.

نگه‌داری

مراقبت و نگه‌داری از روف گاردن‌ اهمیت زیادی دارد. این یک کار پرچالش است و توجه زیادی نیاز است.

دسترسی

ممکن است ساختمان دارای روشنایی کافی و آسانسور نباشد. این باعث می‌شود که بالا آمدن از پله و نردبان برای افراد سخت و دشوار باشد.

هزینه طراحی روف گاردن

هزینه اجرای روف گاردن

میزان بودجه و هزینه اجرا و طراحی روف گاردن به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل برای هر کسی متفاوت است، اما به طور کلی هزینه‌های مورد نظر را در این بخش قرار داده‌ایم.

  • هزینه عایق و زهکشی در طراحی روف گاردن برای جلوگیری از نشتی و افرایش عمر سقف
  • خریداری گلدان با زهکشی مناسب برای کاشت گل و گیاه

هزینه گیاهان و بذر آن‌ها با توجه به تعداد و اندازه

  • تهیه سیستم آبیاری هوشمند و یا ساده در طراحی روف گاردن برای آبیاری چمن و گیاهان
  • هزینه سنگ‌فرش و یا گزینه‌های دیگر برای مسیرهای عبوری
  • هزینه نورپردازی و برق کشی روف گاردن و روشنایی فضا
  • هزینه لوازم جانبی از جمله تهیه آلاچیق، مبلمان، آبنما و …
  • هزینه سالانه قبوض، کود، نگهداری سیستم‌ها، هرس گیاهان، نگه‌داری زمستانی و …

کلام پایانی

طراحی روف گاردن یک راه کارآمد و خلاقانه برای بهبود زندگی شهری و حفظ محیط زیست به شمار می‌شود. ایجاد یک روف گاردن اصولی و صحیح با نظر کارشناسان می‌تواند یک فضای مثبت و اقتصادی را در پی داشته باشد. در این مقاله، ما اصول و مراحل طراحی روف گاردن، نکات، نحوه اجرا، سیستم‌ها، مزایا و معایب روف گاردن و هزینه‌های آن را بررسی کردیم‌.

همکاری با یک تیم طراحی و اجرا حرفه‌ای می‌تواند به شما برای ایجاد و ساخت یک روف گاردن فوق‌العاده با کیفیت و دلنشین با حداقل هزینه و بودجه، کمک کند.

سوالات متداول

  1. چه عناصری در طراحی روف گاردن کلیدی هستند؟

توجه به زهکشی مناسب برای جلوگیری از نشت و تجمیع آب، عایق‌بندی رطوبتی و حرارتی، انتخاب گیاهان مناسب با شرایط روف گاردن و سیستم‌های آبیاری از عناصر مهم در طراحی آن به شمار می‌روند.

  1. آیا برای ساخت روف گاردن به مجوز ساخت نیاز است؟

پیش از اقدام برای ساخت روف گاردن، به مراجع مربوطه مراجعه کنید. در برخی از مناطق برای ساخت روف گاردن به مجوز شهرداری نیاز است.

  1. آیا در طراحی روف گاردن به طراح و معمار نیاز است؟

با مشورت و همکاری یک طراح و مهندس حرفه‌ای، روف گاردن فوق‌العاده‌ای را خواهید ساخت. انتخاب مصالح اصولی، طراحی مطلوب و استفاده بهینه از فضا بر اساس بودجه شما، از عملکردهای طراح خواهد بود.

جهت مشاوره و سفارش با شماره سراسری مجموعه تماس حاصل فرمایید

Orders & Consultation

From relatively beginnings to our most fabulous projects to date, we’ve always tried to create villas of the excellent quality. Roll over the project below to see just some of what we’ve already accomplished. Our multi-skilled group is experienced in the fast Design construction.

دسترسی سریع به پروژه ها