طراحی ساختمان اداری

طراحی ساختمان اداری

Rate this page

در طراحی ساختمان اداری تمرکز روی ایجاد فضایی کارآمد و خلاقانه برای کارکنان و مراجعه‌کنندگان است. ساختمان اداری بخشی از هویت سازمان و برندینگ سازمانی است. توجه به جزئیات و پیروی از اصول طراحی در پیاده‌سازی ایده‌های معماری اهمیت زیادی دارد. طراحی ساختمان اداری هنری است که امروزه با امکانات جدید و مدرن تلفیق شده و جلوه جذابی را ایجاد میکند.

تبدیل دفتر کار به یک مکان دل‌نشین می‌تواند تاثیرات مثبت بسیاری در روند پیشرفت نیروی انسانی و پیشرفت سازمانی داشته باشد. در ادامه طراحی ساختمان اداری را بررسی خواهیم کرد.

تقسیم بندی طراحی ساختمان اداری به چه صورت است؟

یک ساختمان اداری باید طوری طراحی شود که نیازهای مدیران، کارکنان و مراجعه‌کنندگان را برآورده سازد. در این ساختمان باید اتاق‌ها و فضاهای اختصاصی طراحی شوند تا کار در آن لذت‌بخش شود. هم‌چنین، طراحی دکوراسیون اداری نیز دارای اهمیت است و باید اصولی انجام شود. تقسیمبندی طراحی ساختمان اداری به فضاهای مختلف با توجه به نیاز کسب و کار مربوطه را در زیر قرار داده‌ایم.

اتاق و فضای مربوط به جلسات و کنفرانس

اتاقهای مربوط به ملاقات و کنفرانس انواع مختلفی دارند. یک کارفرما می‌تواند بر اساس فضای کاری که در دسترس دارد و با توجه به تعداد کارکنان، اتاق مورد نظر خود را طراحی و پیادهسازی کند.
• اتاق کنفرانس بزرگ: شامل یک فضای بزرگ به همراه یک پروژکتور و تعداد زیادی صندلی
• اتاق ملاقات کوچک: شامل فضایی صمیمانه و کوچک برای 5 نفر و یا بیشتر
• اتاق فکر: فضایی شامل تابلوها و نشانگرها برای ارائه ایدهها و برگزاری جلسات با جمعیت کم
• اتاق ویدیو کنفرانس: شامل یک اتاق مجهز به سیستمهای مدرن از جمله وبکم، پروژکتور و مانیتور
طراحی دفتر کار برای مالک باید به صورت اختصاصی شکل گیرد و به نکات طراحی از جمله نورپردازی و قرار دادن اکسسوری توجه شود.

اتاق پذیرش

یک محل کار ایدهآل و اصولی، باید دارای فضای پذیرش میهمانان باشد. زمانی که فرد جدید از درب ورودی وارد محل کار می‌شود، نخستین چیزی که می‌بیند، پذیرش است. پذیرش باید با دقت و تمرکز طراحی شود تا در لحظه اول نیز چشم‌گیر باشد. این فضا شامل مبلمان راحتی برای انتظار میهمانان هنگام مراجعه به دفتر اصلی است.

اتاق تلفن

یکی از کارآمدترین اتاق‌ها برای کارکنان شرکت‌های شلوغ، اتاق تلفن است. این اتاق‌ها محلی برای برقراری تماس‌های خصوصی کارمندان است. این اتاق باید فضای خصوصی و عایق صدایی لازم برای تماس‌های مهم بین شرکتی و سازمانی را فراهم کند. برخی از قراردادهای شرکتی یا بین‌المللی با تماس‌های تلفنی یا اینترنتی انجام می‌شود. کارایی این اتاق به خصوص در شرکت‌های بزرگ به چشم می‌خورد. این اتاق به طور تک‌نفره است و هر زمان که شخصی وارد آن شود، کارمند دیگری اجازه وجود را ندارد. این تا زمانی است که اتاق برای نفر بعدی خالی شود.

اصول طراحی ساختمان اداری

 

آشپزخانه

در طراحی ساختمان اداری یکی از بهترین بخش‌ها برای کارکنان آشپزخانه و یا کافه‌تریا است. همه دوست دارند غذا و خوراکی‌های خوبی تهیه کنند و این مکان‌ها برای کارمندان مناسب است. چراکه هیچکس دوست ندارد با معده خالی کار کند. آشپزخانه نیز شامل یخچال، قهوه‌ساز، ماکروویو و سایر لوازم مورد نیاز است.

فضای مشترک

یک محل کار ایدهآل دارای فضایی است که کارمندان بتوانند بدون پرت کردن حواس دیگران، با یکدیگر معاشرت کنند. این فضا باید آرامش‌بخش باشد و با صندلی‌ها دیزاین شود تا کارمندان بتوانند در آنجا با یکدیگر صحبت کنند. استدیو نارک با تیمی حرفه‌ای می‌تواند از مراحل صفر تا صد پروژه طراحی به شما کمک کند.

اتاق سلامت

در طراحی ساختمان اداری، اتاق سلامت یک بخش مهم و بحرانی است. این فضا برای کسانی که دارای مشکلات سلامتی هستند، مناسب است. اتاق سلامت شامل لوازم کمک‌های اولیه است که ممکن است هر زمان کارمندان به آن نیاز پیدا کنند. نیازی به حضور پرسنل پرستار در این فضا نیست.

اتاق آی تی یا فناوری

اتاق آی تی یک فضای مناسب برای کامپیوترها، گجت‌هادو سایر لوازم الکترونیکی است که باید به درستی از آن‌ها نگه‌داری شود. این اتاق به عنوان فناوری اطلاعات نیز عمل میکند.

اتاق وبینار

در طراحی ساختمان اداری باید به این نکته توجه شود که آیا شرکت درمورد وبینار، پادکست و ضبط ویدیو فعالیت دارد یا خیر؟ اگر پاسخ مثبت است، طراحی یک اتاق وبینار با عایق صدا ضروری است. این اتاق شامل میکروفون، هدفون و سایز تجهیزات حرفه‌ای خواهد بود تا بتوان محتوای چند رسانه‌ای ایجاد کرد.

فضای بیرونی ساختمان اداری

حضور در یک فضای بسته کاری ممکن است در طی روز کارمندان را خسته‌ کنند‌. بنابراین، دریافت هوای تازه می‌تواند به افزایش انرژی آن‌ها کمک کند. طراحی یک پاسیو و یا فضای سبز در کنار ساختمان اداری می‌تواند جذاب و کارآمد باشد. این کار ضروری نیست، اما احساس دل‌پذیری به کارکنان خواهد داد. می‌توانید هنگام طراحی شهرک مسکونی نیز از ایده‌های جالب برای فضای سبز کمک بگیرید و یک طراحی فوق‌العاده را پیاده‌سازی کنید.

استفاده از طبیعت در طراحی ساختمان اداری

کارمندانی که خودرو دارند نیز باید وسیله نقلیه خود را بیرون از ساختمان پارک کنند. بهتر است برای راحتی آن‌ها، یک فضای مطلوب برای پارکینگ اختصاص دهید. برخی از ساختمان‌های اداری دارای سالن‌های ورزشی تناسب اندام هستند. این ایده ممکن است در ابتدا بیش از حد به نظر برسد، اما می‌تواند سلامت و شادی کارمندان شما را افزایش دهد.

طراحی ساختمان اداری مدرن
استفاده از طبیعت در طراحی ساختمان اداری

انواع مختلف طراحی ساختمان اداری

در طراحی ساختمان اداری، فضای کاری باز و فضای کاری نیمه بسته اجرا می‌شوند. در زیر هر یک از این فضاها را بررسی کرده‌ایم.

1. فضای کاری باز در طراحی ساختمان اداری

فضای کاری باز یا Open plan به صورت مشارکتی و خلاقانه‌ای ابداع شده است‌‌. در این فضا، کارکنان در یک طبقه و در مجاورت یکدیگر قرار دارند. دیوارهای داخلی در فضای کاری وجود ندارد و یک فضای کاری مشترک میان کارمندان ایجاد شده است. محیط کاری باز و بزرگ است و فعالیت کارمندان با تعامل و همکاری می‌تواند انجام شود.

از مزایای این فضای کاری این است که کارمندان می‌توانند در یک فضای مشترک کار کنند و یا یکدیگر ارتباط برقرار کنند. خلاقیت و گردش کار بهبود می‌یابد و کارمندان آزادی بیشتری دارند. معایب فضای کاری باز نیز سر و صدای زیاد، وجود حواس پرتی و جوی نامنظم است.

2. فضای کاری نیمه بسته در طراحی ساختمان اداری

فضای کاری نیمه بسته نسبت به فضای کاری باز، برای تعداد افراد کمتری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این فضا تا حدی خصوصی‌تر شده و از حالت باز خارج شده است. اما همچنان درجاتی از باز بودن را در خود دارد. هدف از این سبک از طراحی ساختمان اداری ایجاد تعادل میان حریم خصوصی و تمرکز است. در فضای کاری نیمه بسته درجه‌ای از حریم خصوصی رعایت شده و سر و صدا کاهش پیدا کرده است.
ویژگی‌های فضای کاری نیمه بسته موانع جزئی است‌. به عنوان مثال، دیوارهای کوتاه و کم‌ارتفاع در آن ایجاد می‌شود. درجاتی از حریم خصوصی نیز در فضای کار نیمه بسته حفظ می‌شود و ارتباط بصری میان کارمندان همچنان وجود دارد‌. این فضاها انعطاف‌پذیر هستند و با توجه به نیاز کارمندان قابلیت تغییر دارند.

هزینه های طراحی ساختمان اداری چقدر است؟

هزینه طراحی و ساخت یک ساختمان اداری با توجه به نوع سیستم ساختمان، نوع کسب و کار، الزامات، کیفیت، لوکیشن، و شرایط دیگر متفاوت است.
• هزینه‌های طراحی معماری
• خدمات مهندسی سازه، برق مکانیک و لوله‌کشی
• هزینه‌های طراحی داخلی از جمله چیدمان
• هزینه‌های اخذ مجوز
• هزینه‌های اضافی در صورت نیاز مانند مدل‌سازی سه بعدی

کلام پایانی

در طراحی ساختمان اداری باید اصول و ضوابط را در نظر گرفت و با توجه به اندازه و متراژ ساختمان، فضای کاری باز و نیمه بسته طراحی کرد. در هنگام طراحی باید به مهمترین جزئیات مانند ورود سر و صدا تا کنترل در پروژه مد نظر قرار بگیرند. طراحی ساختمان اداری کار راحتی نیست و نیازمند افراد حرفه‌ای است تا برای تمام موانع در روند کار طراحی، برنامه‌ریزی کنند.

سوالات متداول

1. در طراحی ساختمان اداری چگونه پذیرش را به بهترین شکل ایجاد کنیم؟
پذیرش اولین نقطه از کسب و کار شما است که دیده می‌شود‌. بهتر است به نور است بخش توکه بسیاری کنید‌. برای ظاهری خلاقانه می‌توانید از نور روشن استفاده کنید‌. همچنین می‌توانید با یک نور ملایم، احساس گرما ایجاد کنید.


2. چه زمانی از فضای کاری نیمه بسته استفاده کنیم؟
فضای کاری نیمه بسته برای تمامی محیط‌های اداری مناسب است‌. این فضا برای کسانی که به دنبال سبک کاری متنوع هستند و یا تمایل به حضور در اجتماع دارند، مناسب است.


3. چگونه دفتر کاری خود را جذاب‌تر کنیم؟
طراحی درست و اصولی ساختمان اداری می‌تواند تاثیرات چشم‌گیری در محل کار شما ایجاد کند. این طراحی باعث دیده شدن برند و کسب و کار شما خواهد شد‌.

 

مهندسین معماری نارک

با در نظر گرفتن مشخصات سازه، به ارائه طرح ها و ایده های گوناگون می پردازند .همچنین شما با سفارش طراحی ویلا خود به مهندیسن نارک می توانید ویلایی داشته باشید که اصول ساخت و ساز در آن رعایت شده باشد. در تمامی مراحل ساخت ویلا نظارت داشته و از کیفیت مصالح و تطبیق طراحی و نحوه ساخت با سلیقه ها و علایق خود اطمینان حاصل کنید. ما در بخش طراحی ویلا  نارک امیدواریم که با ارائه طرح های استثنایی برای ویلا، سبک زندگی شما را  بهبود ببخشیم و کمک کنیم تا از آرامش و زندگی راحت لذت ببرید.

جهت مشاوره و سفارش با شماره سراسری مجموعه تماس حاصل فرمایید

Orders & Consultation

From relatively beginnings to our most fabulous projects to date, we’ve always tried to create villas of the excellent quality. Roll over the project below to see just some of what we’ve already accomplished. Our multi-skilled group is experienced in the fast Design construction.

حجم دانلود 89 مگابایت
کاتالوگ 2021 استودیو معماری نارک

استودیو معماری نارک هر ساله بخشی از فعالیت های خود را در زمینه های مختلف در قالب یک ژورنال به چاپ می رساند و نمونه پی دی اف آن را نیز در این بخش جهت دانلود علاقمندان قرار خواهد داد . برای دانلود آخرین ژورنال استودیو معماری نارک (ورژن 2021 ) بر روی لینک زیر کلیک فرمایید.

حجم دانلود 2 مگابایت
دانلود شماره حساب ها

برای اطلاع از شماره حساب های مجموعه جهت واریز وجوه نقدی خود تنها از شماره حسابهای معرفی شده در این بخش اقدام فرمایید، واریز به هرگونه حسابی غیر از حساب های مندرج در این فرم در صورت بروز مشکل از مسئولیت این مجموعه خارج است.

حجم دانلود 2 مگابایت
دانلود نمونه قرارداد طراحی معماری

برای مطالعه کامل قرارداد همکاری معماری ،‌میتوانید فابل مربوطه را دانلود نموده و مطالعه فرمایید ( لازم به ذکر است در شرایط خاص تغییر بخشی از قرارداد به نسبت پروژه و با درخواست کارفرما قابل اجرا خواهد بود )

کارآموزی
فرم درخواست کارآموزی

با توجه به مراجعات و تماس های مکرر دانشجویان و علاقه مندان به جهت انجام دوره های کارآموزی در دپارتمان های مختلف استودیو معماری نارک ، لطفا با ورد به بخش مربوطه فرم مذکور را تکمیل تا پس از بررسی در صورت تایید با شما تماس حاصل گردد