طراحی معماری ساختمان
Rate this page

طراحی معماری ساختمان یک بخش مهم در شروع یک پروژه ساختمانی به شمار می‌رود. برای طراحی، نیازمند فرآیندهای اصولی و ایمن هستید تا یک سازه فوق‌العاده را ایجاد کنید. در این مقاله قصد داریم طراحی معماری ساختمان را به طور کامل بررسی و نکات و عوامل تاثیرگذار را شناسایی کنیم.

طراحی معماری ساختمان چیست؟

طراحی معماری ساختمان یک فرآیند جامع و چندوجهی است که با ترکیب خلاقیت، دانش فنی و درک نیازها، به ایجاد فضاهایی هماهنگ و کارآمد منجر می‌شود. با استفاده از طراحی معماری می‌توان فضاهای کاربردی، زیبا و بادوام را برای انسان‌ها خلق کرد.

در ادامه به بررسی اصول و مفاهیم اساسی طراحی معماری ساختمان می‌پردازیم. تیم مجرب و حرفه‌ای استودیو نارک در مراحل صفر تا صد طراحی پروژه و برنامه‌ریزی در کنار شما است. برای هرگونه مشاوره در مورد طراحی و ساخت انواع سازه‌ها، می‌توانید با کارشناسان ما ارتباط باشید.

فرآیند طراحی معماری دارای چند مرحله اصولی است که شامل شناخت نیازها و برنامه ریزی برای پروژه، تهیه طرح های اولیه و کانسپت، انتخاب سبک و مصالح مناسب، تهیه نقشه های پایه (پلان، نما، برش) و تکمیل طرح های معماری تا مرحله نهایی می‌شود.

طراحی معماری اصول و قواعد خاص خود را دارد. برخی از این اصول عبارتند از: رعایت اصول زیبایی شناسی و هماهنگی فرم و فضا، بهینه سازی چیدمان و گردش ترافیک داخلی، بهره گیری از نور طبیعی و تهویه مناسب و استفاده از مصالح با کیفیت و پایدار.

عوامل مؤثر در طراحی معماری شامل نیازها و سبک زندگی ساکنان، اقلیم و شرایط محیطی، قوانین و مقررات شهرسازی و محدودیت های فضا و اندازه قطعه است.

نقش معمار در طراحی ساختمان چیست؟ تدوین طرح های اولیه و ارائه ایده های خلاقانه، هماهنگی با مهندسان سازه، تأسیسات و دیگر متخصصان و نظارت بر اجرای پروژه تا رسیدن به محصول نهایی از مسئولیت‌های معمار در فرآیند طراحی ساختمان است.

طراحی معماری ساختمان توسط استودیو نارک

ضوابط طراحی معماری ساختمان چیست؟

ضوابط شهرسازی و مقررات طراحی معماری ساختمان، شامل رعایت ضوابط حداکثر تراکم، ارتفاع و سطح اشغال می‌شود. همچنین انطباق با طرح‌های توسعه شهری و کاربری اراضی حائز اهمیت است که با رعایت استانداردها و الزامات ایمنی و دسترسی انجام می‌شود.

ضوابط محیطی و اقلیمی در طراحی معماری ساختمان مهم است. به عنوان مثال: بهینه‌سازی جهت‌گیری و فرم بنا برای بهره‌وری انرژی و استفاده از راهکارهای طبیعی تهویه و روشنایی اهمیت دارد. طراحی شهرک مسکونی یکی از سازه‌هایی است که به معماری اصولی برای تمامی خدمات از جمله خدمات مربوط به کودکان نیاز دارد.

ضوابط عملکردی و کاربردی در طراحی چیدمان فضاها براساس نیازهای کاربران و رعایت استانداردهای ابعادی و دسترسی‌پذیری مهم هستند. همچنین طراحی سیستم‌های تأسیساتی کارآمد از ضوابط مهم در طراحی معماری ساختمان مسکونی است. ضوابط زیبایی‌شناسی و بصری در طراحی معماری ساختمان مدرن بسیار اهمیت دارد. برای مثال هماهنگی فرم، رنگ و بافت با سبک معماری و ایجاد تناسب مطلوب در فضاها و نماها در نظر‌گرفته می‌شود. همچنین توجه به منظره شهری و ارتباط با محیط پیرامون از ضوابط مهم است.

روش های طراحی معماری ساختمان

معماران از روش‌های مختلفی در طراحی معماری ساختمان استفاده می‌کنند که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

1.    روش طراحی تحلیلی (Analytical Design)

در روش طراحی تحلیلی، ابتدا نیازها و الزامات پروژه شناسایی می‌شود. سپس سایت (موقعیت مکانی) و شرایط محیطی تجزیه تحلیل می‌شود. سپس تمامی استانداردها و ضوابط مرتبط مورد بررسی قرار می‌گیرد. در نهایت هم ایده‌های اولیه ایجاد و ارزیابی می‌شود.

2.    روش طراحی مفهومی (Conceptual Design)

در روش طراحی مفهومی در وهله اول مفهوم اصلی طرح بر اساس نیازها تعریف می‌شود. سپس ایده‌های خلاقانه و نوآورانه شکل می‌گیرد. سیستم‌های پایه و مؤلفه‌های کلیدی را طرح‌ریزی می‌کنند. در نهایت هم مفهوم مناسب انتخاب، طبقه‌بندی و اولویت‌بندی می‌شود.

3.    روش طراحی انطباقی (Adaptive Design)

در آخرین روش از انواع روش‌های طراحی معماری ساختمان، نوبت به روش طراحی انطباقی می‌رسد. در این شیوه همانند روش‌های پیشین، ویژگی‌های سایت و محیط پیرامون بررسی می‌شود. سپس راهکارهای سازگاری با شرایط موجود تعیین می‌شود. سپس فضاها و سیستم‌های متناسب با بافت طراحی می‌شود. نکته مهم در روش طراحی انطباقی ایجاد انعطاف‌پذیری در پاسخ به تغییرات احتمالی است.

طراحی معماری ساختمان اداری

طراحی معماری ساختمان فرم گرا

طراحی معماری ساختمان فرم گرا (Form-driven Design) یکی از رویکردهای طراحی است که به شکل و فرم ساختمان به عنوان مؤلفه اصلی و تعیین‌کننده در طراحی توجه دارد. این رویکرد اغلب با معماری مدرن مرتبط است. در این روش، معمار بر مفهوم، زیبایی‌شناسی و خلاقیت فرمی تأکید می‌کند و سعی می‌کند فرم را به عنوان ابزاری برای تحقق ایده‌های خود به کار گیرد.

ویژگی‌های اصلی طراحی فرم گرا عبارتند از تمرکز بر طراحی فرم و هندسه ساختمان مثل خلق فرم‌های خلاقانه و بی‌نظیر و از هندسه پیچیده و شکل‌های غیرمعمول استفاده می‌شود.

در این روش، بر جنبه‌های بصری در طراحی فرم کلی ساختمان بسیار تاکید می‌شود. برای مثال در طراحی معماری ساختمان ساده از فرم‌های معمولی و عادی استفاده می‌شود. اهمیت دادن به جنبه‌های زیبایی‌شناسی مثل تأکید بر ظاهر بصری و جذابیت تصویری، توجه به تناسب، ریتم، بافت و کیفیت مصالح و تلفیق فرم با عناصر دکوراتیو و هنری در این نوع طراحی مهم است.

محوریت ایده و مفهوم طراحی بر پایه ایده محوری و مفهوم‌پردازی، تحقق پیام و مفهوم مورد نظر معمار از طریق فرم و به چالش انداختن ذهن مخاطب با فرم‌های نوآورانه است.

طراحی معماری ساختمان عملکردگرا چیست؟

طراحی معماری ساختمان عملکردگرا (Function-driven Design) یک رویکرد طراحی است که در آن عملکرد و کارایی ساختمان به عنوان اصلی‌ترین مؤلفه در طراحی در نظر گرفته می‌شود. در این روش، معمار تمرکز اصلی خود را بر نیازها، الزامات و عملکردهای مورد نیاز ساختمان قرار می‌دهد.

در طراحی معماری ساختمان پزشکان از این طرح می‌توان استفاده کرد. طراحی محوطه و فضای سبز باید بر اساس نیازهای ساختمان انجام شود و به طراحی اولیه و پیش‌نویس نیازمند است.

این رویکرد معمولاً در طراحی ساختمان‌های خاص مانند آزمایشگاه‌ها، کارخانه‌ها و ساختمان‌های پیچیده عملیاتی کاربرد دارد. ساختمان‌های طراحی شده با این روش، معمولاً فرم‌های ساده و کارپذیر دارند. در طراحی معماری ساختمان اداری می‌توان از این رویکرد استفاده کرد.

ویژگی‌های اصلی طراحی عملکردگرا

طراحی عملکردگرا با چه ویژگی‌ها و مشخصاتی شناخته می‌شود؟ این مشخصات در ادامه لیست شده‌اند.

  1. تمرکز بر برآورده کردن نیازها و الزامات
  2. شناسایی دقیق نیازهای کاربران و ذی‌نفعان
  3. طراحی فضاها و سیستم‌ها بر اساس کارکردها
  4. رعایت استاندارها و ضوابط فنی و ایمنی
  5. اولویت دادن به کارایی و عملکرد
  6. طراحی بر اساس کارایی و بهره‌وری فضایی
  7. توجه به بهینه‌سازی سیستم‌ها و سازه‌ها
  8. ارزیابی و سنجش عملکرد در طول طراحی
  9. تأکید بر ملاحظات تکنیکی و مهندسی
  10. بررسی جوانب فنی و مهندسی در طراحی
  11. انطباق با الزامات سازه‌ای و تأسیسات
  12. استفاده از فناوری‌های نوین و پیشرفته

طراحی معماری ساختمان ساده

مراحل طراحی معماری ساختمان

طراحی معماری ساختمان معمولاً شامل چند مرحله اصلی است. تعریف برنامه و نیازها شامل شناسایی نیازهای کاربران و ذی‌نفعان، تعریف کارکردها و فعالیت‌های مورد نیاز و تعیین الزامات و ضوابط طراحی است. مطالعه و تحلیل محیط و سایت مانند بررسی شرایط محیطی، اقلیمی و جغرافیایی، شناخت مشخصات و محدودیت‌های سایت و تحلیل پتانسیل‌ها و محدودیت‌های سایت بسیار مهم است.

طراحی مفهومی شامل ایده‌پردازی و مفهوم‌سازی اولیه، تدوین طرح‌های مفهومی و اسکیس‌ها و بررسی گزینه‌های مختلف طراحی است. طراحی پایه مثل تدوین طرح‌های اولیه و پیش‌نویس‌ها، بررسی جوانب فنی و مهندسی طرح و تدوین نقشه‌های اولیه و طراحی‌های اصلی است. همچنین طراحی نهایی و مستندسازی با تکمیل و بهینه‌سازی طرح نهایی و تهیه نقشه‌ها، جزئیات و مشخصات فنی در طراحی معماری بسیار اهمیت است.

به‌علاوه آماده‌سازی مستندات برای اجرا در این روند حائز اهمیت می‌شود. ارزیابی و بازنگری در مراحل طراحی مثل ارزیابی عملکرد طرح نسبت به اهداف، بازخورد و بازنگری در طرح نهایی با تأیید و تصویب طرح برای اجرا شامل این مراحل است. طراحی آپارتمان باید کاربردی و منطبق بر نیازها و الزامات کاربران انجام شود و شرایط محیطی سازه اهمیت بسیاری دارد.

مشخص کردن نقاط ضعف و قوت

مشخص کردن نقاط قوت و ضعف در طراحی معماری ساختمان بسیار مهم است، در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

نقاط قوت در طراحی معماری ساختمان عبارتند از:

  • انطباق طرح با نیازها و الزامات کاربران
  • سازگاری طرح با شرایط محیطی و اقلیمی
  • کارایی و بهره‌وری فضایی و عملکردی
  • زیبایی و هماهنگی طرح با محیط
  • نوآوری و خلاقیت در طراحی
  • تطبیق با ضوابط و مقررات ساختمانی
  • کاربردپذیری و انعطاف‌پذیری طرح
  • قابلیت اجرا و تحقق اقتصادی

نقاط ضعف در طراحی معماری ساختمان عبارتند از:

  • عدم انطباق طرح با نیازها و برنامه پروژه
  • عدم توجه به شرایط محیطی و اقلیمی
  • کمبود کارایی و بهره‌وری فضایی
  • ضعف در زیبایی‌شناسی و هماهنگی
  • نوآوری ناکافی و تکراری بودن طرح
  • عدم تطابق با ضوابط و مقررات ساخت
  • محدود بودن قابلیت انعطاف‌پذیری
  • محدودیت‌های اجرایی و هزینه‌بر بودن

شناخت کامل انتظارات کارفرما و تعیین اهداف

شناخت کامل انتظارات کارفرما و تعیین اهداف در طراحی معماری ساختمان بسیار مهم و حیاتی است.  شناخت کامل برنامه پروژه مثل بررسی نیازها، خواسته‌ها و انتظارات کارفرما و درک هدف اصلی پروژه و کاربری‌های مورد نظر باید در نظر گرفته شود. آشنایی با محدودیت‌های پروژه (زمانی، مالی، فضایی و …) و تعیین اهداف طراحی مثل تعریف اهداف کلی مانند زیبایی، کارآیی، پایداری و … شامل برآورده کردن انتظارات کارفرما می‌شود.

تعریف اهداف جزئی و اختصاصی هر بخش مثل فضاها، مصالح، سیستم‌ها و … و تعیین معیارها و شاخص‌های سنجش اهداف در روند پروژه‌ی کارفرما اهمیت دارد.

بررسی محدودیت‌های طراحی مانند شناخت محدودیت‌های قانونی و مقررات ساختمانی، توجه به محدودیت‌های فیزیکی و محیطی سایت با در نظر گرفتن محدودیت‌های بودجه و زمان اجرا جزو انتظارات کارفرما است. تعیین اولویت‌ها و اهمیت هر یک از اهداف، اولویت‌بندی اهداف براساس نظر کارفرما و ارزیابی تأثیر هر هدف بر نتیجه نهایی طرح جزو خواسته‌های کارفرماها است.

کسب اطلاعات در خصوص مکان پروژه

کسب اطلاعات در خصوص مکان پروژه یکی از مهم‌ترین مراحل در طراحی معماری ساختمان است. این مرحله به طراح کمک می‌کند تا بتواند طرح را با درک کامل از شرایط و ویژگی‌های محل پروژه طراحی کند. بررسی موقعیت جغرافیایی و محیطی شامل شناخت آب و هوا، اقلیم، وضعیت توپوگرافی و جهت‌گیری زمین و بررسی ویژگی‌های محیطی مانند منابع آب، پوشش گیاهی و موقعیت طبیعی است.

شناخت شرایط حقوقی و مالکیت زمین مثل بررسی مقررات شهرسازی و ضوابط ساخت و ساز با آگاهی از حقوق مالکیت و محدودیت‌های آن در جمع کردن اطلاعات حائز اهمیت است.

بررسی زیرساخت‌ها و دسترسی‌های مکان مانند وضعیت شبکه‌های زیرساختی (آب، برق، گاز، مخابرات و …) با وضعیت دسترسی‌های موجود (جاده، معابر، ورودی و خروجی) جزء روند شناسایی مکان پروژه‌ است. شناخت بافت اجتماعی و فرهنگی محل همراه با ویژگی‌های ساکنان و نیازهای اجتماعی-فرهنگی آن‌ها و الگوهای رفتاری و سبک زندگی در منطقه مهم است. مطالعه سوابق و طرح‌های قبلی در محدوده مکان پروژه با بررسی طرح‌های شهری و برنامه‌های توسعه محلی و آگاهی از پروژه‌های پیشین در همسایگی حائز اهمیت است.

بررسی کامل اقلیم مکان پروژه

بررسی کامل اقلیم مکان پروژه یکی از مهم‌ترین مراحل در طراحی معماری و ساختمان است. برخی از جنبه‌های مهم در این زمینه شامل:

دمای هوا

  • بررسی میانگین دمای هوا در فصول مختلف سال
  • تعیین دماهای حداکثر و حداقل در طول سال

بارندگی و رطوبت

  • بررسی میزان و الگوی بارندگی در طول سال
  • تعیین میزان رطوبت هوا در فصول مختلف

تابش خورشید

  • بررسی میزان تابش خورشید در طول سال
  • تعیین زاویه تابش خورشید در فصول مختلف

جریان باد

  • بررسی جهت و سرعت باد در طول سال
  • تعیین الگوی حرکت جریان‌های هوایی در محل

سایر عوامل اقلیمی

  • میزان ابرناکی و وضعیت آسمان
  • وضعیت طوفان‌ها و پدیده‌های اقلیمی خاص

بررسی نمونه های مشابه

بررسی نمونه‌های مشابه در طراحی معماری ساختمان به فرآیندی اشاره دارد که معماران و طراحان برای الهام گرفتن و آموختن از کارهای قبلی انجام می‌دهند. شناسایی پروژه‌های مشابه، جستجو و یافتن طرح‌های موفق و مشابه با پروژه مورد نظر از لحاظ برنامه، موقعیت، سبک و دیگر ویژگی‌های کلیدی جزو روند بررسی است. تحلیل و بررسی نمونه‌ها و مطالعه عمیق طرح‌های انتخاب شده برای درک دلایل طراحی، نقاط قوت و ضعف، روش‌های به کار رفته و چگونگی پاسخگویی به نیازها و محدودیت‌های پروژه بررسی می‌شود.

استخراج الگوها و راهکارها با استنتاج و استخراج راهکارها، استراتژی‌ها و ایده‌های مؤثر از نمونه‌های مورد بررسی که می‌تواند در طراحی پروژه مورد نظر مفید باشد. تطبیق و سازگاری با بررسی چگونگی انطباق و سازگاری راهکارهای استخراج شده با شرایط و ویژگی‌های پروژه جدید و تطبیق آن‌ها با نیازها و محدودیت‌های خاص مهم است. ادغام و یکپارچه سازی ایده‌ها و راهکارهای مناسب استخراج شده از نمونه‌ها در طراحی نهایی پروژه حائز اهمیت است.

ساخت کانسپت و ایده پردازی برای اجرا

ساخت کانسپت و ایده پردازی در طراحی معماری ساختمان به فرآیندی اشاره دارد که معماران برای ایجاد و توسعه ایده‌های خلاقانه برای طراحی نهایی پروژه انجام می‌دهند. بررسی نیازها، محدودیت‌ها و اهداف پروژه برای تعریف یک مفهوم محوری که بتواند به عنوان راهنما برای طراحی عمل کند. ایجاد و توسعه ایده‌های خلاقانه و نوآورانه برای پاسخگویی به مفهوم تعریف شده. این می‌تواند شامل تکنیک‌های ذهنی، ترکیب ایده‌ها و چهارچوب‌های طراحی خاص باشد.

بررسی و ارزیابی ایده‌ها از جنبه‌های مختلف مانند کارایی، زیبایی شناسی، قابلیت اجرا و هماهنگی با نیازها و محدودیت‌های پروژه مهم است. انتخاب ایده‌های برتر و توسعه آن‌ها به طرح‌های مفهومی اولیه با جزئیات بیشتر جزو ایده‌پردازی به حساب می‌آید. ارائه طرح‌های مفهومی به مشتریان، کارفرمایان و ذینفعان برای دریافت بازخورد و نظرات آن‌ها در ساخت کانسپت مهم است.

مشخص کردن جزئیات طراحی معماری ساختمان

مشخص کردن جزئیات طراحی معماری ساختمان به مرحله پس از ایده پردازی و ایجاد طرح‌های مفهومی اشاره دارد. این مرحله شامل موارد زیر است:

  • پلان های معماری: ترسیم پلان‌های کف، طبقات، سقف و نما با جزئیات کامل مانند ابعاد، موقعیت اتاق‌ها، راهروها، پله‌ها و سایر المان‌های معماری.
  • نماهای ساختمان: ترسیم نماهای مختلف ساختمان از جلو، پشت و کناره‌ها با جزئیات مانند ترکیب مصالح، پنجره‌ها و جزئیات نمایی.
  • مقاطع ساختمان: ترسیم مقاطع عرضی و طولی ساختمان برای نشان دادن ارتفاع طبقات، موقعیت سقف، پله‌ها و سایر جزئیات داخلی.
  • جزئیات ساختمانی: ترسیم جزئیات ساختمانی مانند اتصالات، اجرای پی‌ها، دیوارها، سقف‌ها و پله‌ها.
  • طراحی داخلی: طراحی دقیق چیدمان و طراحی داخلی اتاق‌ها، آشپزخانه، حمام و سایر فضاهای داخلی.
  • طراحی تاسیسات: طراحی و ترسیم نقشه‌های تاسیسات برقی، مکانیکی و … با جزئیات کامل.
  • مشخصات مصالح و ساخت: تعیین مشخصات مصالح ساختمانی و روش‌های اجرایی برای هر بخش.

طراحی حجم و فضای ساختمان به شکل شماتیک

در طراحی معماری ساختمان به شکل شماتیک، مساحت‌ها، الزامات و اجزای ساختمان تعیین می‌شوند و متراژ کلی ساختمان، بودجه کلی برای صفر تا صد پروژه، زمان‌بندی پروژه و تاریخ اشتغال تایید و اصلاح می‌شوند. در طراحی شماتیک، طرح کامل پروژه به صورت نقشه ایجاد می‌شود.

هدف از طراحی به شکل شماتیک نیز ایجاد یک برنامه عملیاتی برای ساختمان است که براساس برنامه‌ریزی‌ها، طراحی‌های مورد نیاز و بودجه کارفرما ساختمان چگونه به نظر خواهد رسید. در این طراحی عملکردهای مهمی از جمله سیستم آتش‌نشانی، دوربین‌های مداربسته، سیم‌کشی برق و سیستم‌های لوله‌کشی اهمیت دارند. مزیت طرح‌های شماتیک این است که تمامی ملاحظات مهندسی در طول ساخت و بهره‌برداری از مواد، تجهیزات، سیستم‌ها و فضاهای پروژه استفاده می‌شوند.

ارائه مدارک و نقشه ها

ارائه مدارک و نقشه‌ها یکی دیگر از مراحل طراحی معماری ساختمان است. اسناد ساخت و ساز باید به دقت بررسی و آماده شوند تا مجوز ساخت گرفته شود. نقشه ساختمان نیز دارای تمام جزئیات، متراژ، ابعاد و نکات لازم است‌. طراحی پلان و نقشه ساختمان یک تصویر کلی از مراحل نشان می‌دهد و برای همکاری پروژه ضروری است.

فاز های طراحی معماری ساختمان ساده

فازهای مختلف در طراحی‌ معماری ساختمان

آشنایی با فازهای مختلف در طراحی معماری ساختمان اهمیت بسیاری بر ساخت و ساز شما دارد. سه فاز صفر، یک و دو تاثیرات بسیاری بر بهبود پروژه دارند. این فازها نقش کلیدی و مهمی در مسیر پروژه و چهارچوب کلی آن ایفا می‌کنند. با رعایت این فازها تصویر واضح و دقیقی از پروژه خواهید داشت.

فاز صفر طراحی معماری ساختمان

در فاز صفر طراحی معماری ساختمان، اهداف بلند مدت پروژه و مکان آن معین می‌شوند. نیاز پایه شناسایی می‌شود و طرح از نظر اقتصادی، اجتماعی، فنی و زیست محیطی بررسی می‌شود. ایده اولیه پروژه اهمیت زیادی دارد که در فاز یک به طور کلی بررسی می‌شود.

در این فاز فعالیت‌هایی از جمله مطالعات میدانی از مکان پروژه، مطالعات بازاری از تقاضا و رقبا، مطالعات فنی و تحلیل مالی انجام می‌شود. در نهایت، گزارش نهایی تهیه و ارائه می‌شود.

فاز یک طراحی معماری ساختمان

در فاز یک طرح اولیه که در فاز صفر ایجاد شده بود، با جزئیات بیشتری ارائه می‌شود. نوع دقیق کاربری سازه مشخص شده و پلان اولیه ساختمان طراحی می‌شود. طراحی مقدماتی معماری، سازه و تأسیسات بررسی شده و گزارش نهایی شامل نقشه‌های اولیه، سازه و تأسیسات و برآورد مصالح و هزینه‌های اقتصادی انجام می‌شود.

فاز دو طراحی معماری ساختمان

فاز دو طراحی معماری ساختمان به عنوان طراحی تفصیلی نیز شناخته می‌شود. در فاز دو، طرح نهایی پروژه با جزئیات دقیق و کامل‌تری ارائه می‌شود و نقشه‌های معماری تکمیل می‌شوند. هم‌چنین نقشه‌های سازه، تاسیسات و جزئیات فنی نیز نهایی می‌شوند.

هزینه طراحی معماری ساختمان چقدر است؟

تخمین هزینه طراحی معماری ساختمان، ساده نیست. هزینه و بودجه مورد نیاز برای طراحی و ساخت ساختمان به عوامل مختلفی از جمله متراژ زمین، پیچیدگی طراحی، سطح ریسک، مشارکت مهندس و مشاور فرعی بستگی دارد. با تماس با کارشناسان طراحی و ساخت، می‌توانید بر اساس بودجه مد نظر خود، بهترین سازه را طراحی و اجرا نمایید.

 جمع بندی

در طراحی معماری ساختمان، طراحی و اجرای سازه باید بر اساس مقررات ساختمانی و رعایت اصول و ضوابط انجام شود. روش‌های طراحی انواع مختلفی دارند که در این مقاله روش طراحی تحلیلی، مفهومی و انطباقی را بررسی کردیم. همچنین، در این مقاله مراحل طراحی ساختمان را به طور کامل شرح دادیم و فازهای مختلف آن را نیز تعریف کردیم.

در صورت هرگونه سوال می‌توانید با مشاوران ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند. با طراحی و مهندسی اصولی می‌توانید یک پروژه قدرتمند را آغاز کنید که تمامی فرآیندها و ملاحظات را از پیش تعیین کرده‌اید. بنابراین، یک سازه اصولی با هزینه مشخص را ایجاد خواهید کرد که کاربری عالی برای شما خواهد داشت.

سوالات متداول

  1. چرا در طراحی ساختمان به معمار نیاز داریم؟

یک معمار حرفه‌ای دارای مجوز است و ساختمان‌ها را طوری طراحی می‌کند که علاوه بر زیبایی، ایمن هستند. در فرآیند طراحی و ساخت به شما کمک می‌کند و ایده‌های خلاقانه‌ای را با پایبندی به مقررات ارائه می‌دهد.

  1. در کدام فاز از طراحی ساختمان باید از محل پروژه بازدید شود؟

مطالعات میدانی در فاز صفر پروژه انجام می‌شود و اطلاعات مربوط به زمین و آب و هوا، دسترسی‌ها و محدودیت‌های قانونی ملک بررسی می‌شود.

  1. منظور از طراحی شماتیک در معماری چیست؟

طراحی شماتیک یک طرح و مفهوم اساسی و اولیه از پروژه است. نقشه‌های شماتیک ساده و غیرفنی هستند که برای بیان هدف کلی طراحی استفاده می‌شوند.

 

جهت مشاوره و سفارش با شماره سراسری مجموعه تماس حاصل فرمایید

Orders & Consultation

From relatively beginnings to our most fabulous projects to date, we’ve always tried to create villas of the excellent quality. Roll over the project below to see just some of what we’ve already accomplished. Our multi-skilled group is experienced in the fast Design construction.

دسترسی سریع به پروژه ها